Om den vigtige forældreinvolvering i samtaleforløbet med et barn/en ung
Jeg mener, at det er afgørende, at forældre altid deltager i terapiforløbet, når det drejer sig om unge under 15 år. For unge mellem 15-18 år vurderer jeg ofte, at forældrenes deltagelse kan være nødvendig, enten helt eller delvist, afhængigt af situationen.
Tavshedspligt
Min normale tavshedspligt gælder for unge over 15 år. Det betyder, for unge under 15 år, har jeg ikke tavshedspligt på samme måde. Dette betyder dog ikke, at jeg frit deler detaljer fra samtalerne, idet jeg også har et etisk ansvar over for den unge og sørger for, at de føler sig trygge hos mig. Mit etiske udgangspunkt er at finde en balance, hvor jeg beskytter fortroligheden i samtalerne og samtidig sikrer, at forældrene er informerede og involverede. Jeg stræber altid efter at få den unges samtykke og medbestemmelse ift. hvad der skal tales med forældrene om i efterfølgende samtaler. Hvis en ung mod forventning ikke ønsker, at jeg videregiver vigtig information til forældrene, vil jeg prioritere at handle ud fra, hvad jeg vurderer er bedst for den unges situation, også selv om det går imod den unges ønske.
Forældres rolle og ansvar i forløbet
Forældreinvolvering er vigtig, fordi I som forældre ofte har en unik indsigt i jeres barns liv og udfordringer, som barnet måske ikke deler under samtalerne. Selvom barnets egen oplevelse af sine udfordringer er central, er det også vigtigt at få forældrenes perspektiv og forståelse, idet forældreperspektivet bidrager til min forståelse af barnets situation og de udfordringer, det står overfor. Jeg arbejder ud fra de forskellige perspektiver på barnet, da det hjælper mig med at navigere i kompleksiteten.
Det er essentielt, at I som forældre også tager ansvar for at støtte barnet i at skabe positive forandringer i sit liv. Unge under 15 år kan ikke alene bære ansvaret for deres udvikling, og derfor er jeres rolle som støttende og vejledende forældre afgørende.
Barnets tillid til mig som psykolog og jer som forældre, og dermed hjælpere, er afgørende i forløbet. Når barnet føler sig lyttet til, forstået og støttet, vil det også være mere tilbøjeligt til at åbne op og lade sig hjælpe.
Afgiv samtykke til at dit barn under 18 år må modtage psykologhjælp hos mig. Samtykket skal være afgivet inden første session.
Kontakt mig her
Psykolog Anemarie Skakon
Thorvaldsensvej 3b, 1. sal
1871 Frederiksberg
Telefon: 42 22 46 43
Mail: kontakt@psykologanemarie.dk
CVR: 44821524
Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at henvende dig til mig over mail eller telefon på 42 22 46 43
Jeg tilbyder en uforpligtende telefonisk forsamtale på alle nye forløb.
Mine træffetider er mandag-torsdag kl. 9-15. Hvis jeg ikke tager telefonen, er det fordi, jeg sidder i en samtale. Jeg ringer tilbage til dig så snart, det er muligt.